מהי תסמונת המעי הרגיז?
תסמונת המעי רגיז, או הרגיש, הינה הפרעת עיכול כרונית של מערכת העיכול שבה לא ניתן למצוא ממצא אורגני / פיזי בבדיקות רפואיות. תסמונת זו נפוצה מאוד ומחקרים מדברים על כך שכ-15-20% מהאוכלוסייה סובלים מתופעות הקשורות למעי רגיש.
מהם הגורמים לתסמונת המעי הרגיז?
נכון להיום לא ידוע במדויק מהם גורמים להופעת תסמונת המעי הרגיז אצל אנשים. ידוע שגורמים כמו מתח נפשי, תזונה לקויה, מזהמים שונים במערכת העיכול ורגישויות מסוימות יכולים להשפיע על תופעות של מעי רגיש. פעמים רבות הסימפטומים קשורים למצב רגשי ונוטים להחמיר בתקופות של מתח מוגבר.
מהם הסימפטומים של מעי רגיז?
הסימפטומים הנפוצים ביותר הם כאבי בטן, שלשול או יציאות לא סדירות, עצירות, נפיחות בטנית גדולה, גזים, דחף גדול לרוץ לשירותים, בחילות, תחושת חוסר התרוקנות, רגישויות למזונות מסוימים ונוקשות של הבטן.
כיצד רפואת עיכול אינטגרטיבית מטפלת במעי רגיז? צמחי מרפא לטיפול
הטיפול מתמקד בהיבט התפקודי של מערכת העיכול, בסימפטומים ובביטוי האינדיבידואלי ומביא לשיפור עצום בתפקוד מערכת העיכול ובאיכות חיי המטופל.
צמחי מרפא – הטיפול בתסמונת המעי הרגיז מורכב וכולל צמחי מרפא בעלי תכונות אנטי-דלקתיות אשר מסדירים את תנועתיות מערכת העיכול, מאזנים פעילות מטבולית, מפחיתים נפיחות ומחזקים את חוסנה של המערכת לעמוד בפני מתח ומזהמים).
דיקור סיני – יעיל מאוד להרגעת המתח העצבי הפועל על המעיים ולהפחית כאבים ונפיחות בבטן. פועל ביעילות ברובד המורכב של הקשר בין מנגנוני המתח השונים לבין מערכת העיכול הפיזית שילוב של שני כלים אלו מאפשר טיפול יעיל ומדויק, הקלה משמעותית בתסמינים וריפוי של תסמונת מעיקה זו. הטיפול בדיקור כולל לרוב מקבץ קטן של בין 2-5 מחטים עדינות.
לחצו לקריאה על טיפול מוצלח במעי הרגיז
תסמונת המעי הרגיז (IBS) כאמור, מאובחנת כאשר מופיעים יחדיו סימפטומים כגון: נפיחות, גזים, התכווצויות, עצירות או שלשול בהיעדר סיבה ברורה או בעיה אורגנית באיבירי העיכול, ומכאן השם, ״המעי הרגיז/ העצבני".
בריאות הגוף וחיוניות איברי המערכות הכלליות תלויה במידה רבה בתפקוד מערכת העיכול שלנו.
יחסי הגומלין המורכבים בין החלקים השונים של מערכת העיכול, אכן מדהימים, אך יחד עם זאת ישנה מורכבות והקשרים הללו יכולים להשתבש ולהוביל לעיכול פחות מאופטימלי.
תופעות וסימפטמים הנ״ל יכולים להיות נעוצים בהרגלי אכילה לקויים. יש לנהל יומן ובו לציין אילו סימפטומים של המעי הרגיז מתרחשים באופן קבוע או לאחר אכילה של מזון מסויים וכו׳.
ההנחיה הכללית הינה להימנע ממזונות מעובדים, שומנים, חריפים ככל שניתן. הגוף ומערכת העיכול בפרט עובדים הכי טוב כאשא הארוחות פשוטות המכילות מזון טרי וקל לעיכול.
רפואה מסורתית רואה בתהליך העיכול כתהליך חשוב מאוד הן בתפקוד הפזויולוגי והן בתפקוד הנפשי: מתקיימים יחסי גומלין בין המצב נפשי ותהליכי העיכול שלנו, לרגשות יש השפעה פיזיולוגית על התפקוד בפועל של מערכת העיכול.
טיפול אינטגרטיבי לבעיות במערכת העיכול יכלול תמיכה במערכת העצבים, במיוחד אם המעי הרגיז מתפרץ/ מחמיר בתקופה של מתח אינטנסיבי ולחץ.
בתרבויות רבות צורכים כבר אלפי שנים צמחי מרפא המהוויים מרכיב חיוני לשיפור תפקודה של מערכת העיכול ואת יכולתו של הגוף לעכל מזונות מסוימים.
לצמחי מרפא רבים יש פעילות שתומכת בשתי מערכות חשובות בגוף: במערכת העיכול ובמערכת העצבים.
פרחיו של צמח הקמומיל יעילים עבור עווית, כאבי בטן, שלשול, נפיחות בטנית והרגעה וכן, יעילים להפחתת מתח וחרדה.
הצמחים הנפוצים לשימוש אשר תומכים באיברי העיכול ומעודדים הפרשת חומצת קיבה ואנזימי עיכול חיוניים הינם: מנטה, נענע, זרעי שומר, שן הארי, קמומיל.
סובל/ת מתסמונת המעי הרגיז? שלח/י פניה ישירה לניר סלומון