הסתכלו סביבכם – גם אם נדמה לכם שאתם היחידים שסובלים מכאבי בטן, גזים, שלשולים תחופים ואף הקאות – למעשה, אנשים רבים סובלים בדיוק כמובן מתסמיני דלקת במעיים. למרות שכיחות המחלה, חולים רבים נמנעים מלפנות לטיפול אלטרנטיבי המשלים את הטיפול הרפואי הקונבנציונלי ומסייע לרפא את הדלקת. אם גם אתם סובלים מתסמיני הדלקת במעיים וברצונכם לשפר את חיי היום יום שלכם, להקל על הכאב ולהימנע מאי הנוחות הנלוות אליה, צרו איתנו קשר והקלו על חייכם.
מהי דלקת במעיים
המעי הוא חלקה הארוך ביותר של מערכת העיכול, ומתחלק למספר מקטעים. החלוקה המוכרת ביותר היא החלוקה בין המעי הגס למעי הדק, אך גם בתוך מקטעים אלו ישנם תתי מקטעים בעלי מאפיינים ייחודיים להם. דלקת במעיים יכולה להתרחש באופן רציף החל מהמקטעים התחתונים של המעי הגס ועד לתחילת המעי הדק (מצב המאפיין קוליטיס כיבית), או להיווצר במקטעים לכל אורך המעי הגס והדק (מצב המאפיין את מחלת הכרון). בשני המקרים, רקמת המעי מודלקת ויוצרת קושי בעיכול, כאבי בטן ותסמינים נוספים. המשכות דלקת במעיים לאורך זמן יכולה להוביל להיווצרות כיבים, פוליפים, הידבקויות של פיתולי המעי ואף חסימות במעי.
הגורמים לדלקת במעיים
קוליטיס כיבית וכרון הן מחלות אוטואימוניות, בהן מערכת החיסון פעילה מדי באזור המעי וגורמת לדלקת. הגורמים למחלות אלו אינם ידועים במלואם, אך נמצא קשר בין מחלות המעי הדלקתיות לבין מספר סוגים של תסמונות גנטיות. השערות נוספות מצביעות על תזונה מערבית עשירה בחומרים משמרים, עישון ומעורבות של חיידקים שונים כגורמים לתחילת מחלת הדלקת במעיים. בנוסף, נמצא קשר בין לחץ נפשי להתפרצות המחלה ולהחמרה בה.
תסמיני דלקת במעיים
התסמינים הנפוצים ביותר למחלות דחקת במעיים הם שלשולים תכופים, כאבי בטן וחוסר יכולת להתאפק לפני הליכה לשירותים, גזים, נפיחות והקאות. תסמינים נוספים הם ירידה במשקל, עייפות, ומחלות נלוות כגון מחלות עור ועיניים, ירידה בצפיפות העצם, ואף מחלות כבד, לב וריאה.
סיבוכים נפוצים לדלקת במעיים
הסיבוכים הנפוצים ביותר למחלות דלקת במעיים מתרחשים במעי עצמו וכוללים היצרויות והידבקויות (פיסטולות), חסימות במעי, בצקות, דימומים, אבצס ופיסורה. ככל שהמחלה נמשכת ללא טיפול, גדל הסיכוי לסיבוכים אלו.
דלקת במעיים כתוצאה מזיהום
בנוסף לדלקות במעיים הנגרמות כתוצאה ממחלות אוטואימוניות במעי, ניתן לחלות בדלקת במעיים כתוצאה מהידבקות בחיידק (למשל סלמונלה) או מוירוס (למשל רוטה בילדים ונורו-וירוס במבוגרים). דלקות במעיים הנגרמות כתוצאה מזיהום חולפות בדרך כלל תוך עשרים וארבע עד ארבעים ושמונה שעות, ורק לעיתים נדירות נדרש לטפל בהן באופן אקטיבי באמצעות אנטיביוטיקה. הימנעות מדלקת מעיים זיהומית היא פשוטה, באמצעות שמירה על היגיינה ושטיפת הידיים בסבון ומים אחרי כל ביקור בשירותים, והימנעות ממזון החשוד כמקולקל.
דרכי טיפול בדלקת במעיים
בעוד שהטיפול בדלקת מעיים הנגרמת מזיהום כולל בדרך כלל בעיקר מנוחה ושתיית נוזלים רבים במטרה להימנע מהתייבשות, הטיפול בדלקת מעיים כרונית אינו כל כך פשוט. מעצם הגדרתה כמחלה כרונית, ניתן להבין שמדובר במחלה שלא ניתן להירפא ממנה באופן מלא, אלא רק להביא אותה לנסיגה בה התסמינים אינם באים לידי ביטוי. הטיפול משתנה בין חולה לחולה בהתאם לחומרת המחלה ולתגובת החולה, וכלל לרוב שילוב של תרופות נוגדות דלקת, סטרואידים, תרופות שמדכאות את מערכת החיסון וטיפול ביולוגי.
בנוסף לטיפול התרופתי, מחקרים מראים ששינוי תזונתי, שיפור אורח החיים ושימוש בתוספים טבעיים יכולים להביא לנסיגה של המחלה אצל חלק מהחולים. אם ברצונכם להתנסות בטיפול מקיף המשלים את הטיפול התרופתי, צרו איתנו קשר בהקדם לפרטים נוספים ולקביעת פגישה ראשונה.