אם גם אתם סובלים מצריבה בגרון, ריפלוקס, ולעיתים גם שיעול, צרידות, אסטמה ואפילו ריח רע מהפה – צרו איתנו קשר, שכן כל אלו יכולים להתגלות כתסמינים של חומציות בקיבה. אנו מציעים דרך טיפול לבעיית החומציות בקיבה מן השורש וחוסכת את הצורך בטיפול תרופתי אינטנסיבי
חומציות בקיבה היא בעיה נפוצה הנוצרת בעקבות מספר גורמים – ביניהם תזונה עשירה מדי במזון שומני, מצבים גופניים זמניים (כגון עליה במשקל או הריון) או קבועים (כגון תפקוד לקוי של סוגר הוושט). למרות שלא מדובר במצב מסכן חיים, חומציות בקיבה שאינה מטופלת יכולה לפגוע ברמת החיים ולהקשות על חיי היום יום של הסובלים ממנה.
מה היא חומציות בקיבה
מערכת העיכול בנויה משרשרת של איברים בעלי תפקידים שונים בפירוק המזון והעברתו לכל חלקי הגוף. פירוק המזון מתבצע בשתי שיטות מרכזיות- פירוק פיזי ופירוק כימי. הקיבה היא אחד מהאיברים המרכזיים במערכת העיכול, ופועלת בשני האופנים על מנת לעכל את המזון אותו צרכנו. תנועות לישה של השריר מפרקות את המזון באופן פיזי (בדומה לצורה בה תפוררו פרוסת לחם בכף ידכם) ובאופן כימי. כדי לבצע את הפירוק הכימי של מרכיבי המזון, נשמרת בקיבה רמה גבוהה של חומציות. כן, שמעתם נכון – הקיבה אמורה להיות חומצית כדי לעבוד באופן תקין!
הבעיה המוכרת כחומציות בקיבה מתייחסת למצב בו מיצי הקיבה החומציים יוצאים מהקיבה אל צינור הוושט, ולעיתים אף מתפשטים ממנו לאיברים סמוכים כגון הריאות חלל הפה והסינוסים.
גורמים מרכזיים לחומציות בקיבה
הסיבה העיקרית למעבר מיצי הקיבה אל הוושט היא תפקוד לא תקין של סוגר הוושט – שריר קטן שאחראי למעבר האוכל אל הקיבה ולסגירתה לאחריו. כאשר סוגר הוושט לא תקין, הוא נשאר רפוי לזמן ארוך יחסית ומאפשר בכך תנועה של נוזל אל הוושט. בנוסף לכך, חומציות בקיבה יכולה להיגרם כתוצאה מגורמים שאינם קשורים לתפקוד סוגר הוושט. הריון או השמנה, המעלים את הלחץ התוך ביטני, פינוי איטי של הקיבה כתוצאה ממחלות דוגמת סכרת, פינוי איטי של מזון מהוושט בגלל תנועתיות נמוכה שלו, או בגלל מחסור ברוק במהלך מעבר המזון בו– כל אלו יכולים להיות גורמים לחומציות.
אורח חיים הכולל עישון, צריכת אלכוהול לא מבוקרת, צריכה של קפאין, אכילת מזון מתועש, מתובל או שומני- יכול גם הוא לגרום לתחושת צרבת ולהחריף חומציות קיבה קיימת.
תופעות לוואי והחמרת חומציות בקיבה
חומרת הבעיה קשורה למספר גורמים, כגון רמת תפקוד סוגר הוושט, סוג וכמות הנוזלים העולים מין הקיבה אל הושט, משך הזמן בו שוהה החומצה בוושט, מצב דפנות הוושט ורמת הפגיעה בתפקוד היום יומי של המטופל. זרימה של הנוזלים לאיברים הסמוכים לוושט, וכן היווצרות דלקות בוושט ובחלל הלוע, נחשבים לסיבוכים מוכרים של חומציות בקיבה.
דרכי טיפול בחומציות בקיבה
קיים טיפול תרופתי שמקל על תסמינים של קיבה חומצית. התרופות מתחלקות לשלוש קבוצות – סותרי חומצה, חוסמי קולטן היסטמין H2, וחוסמי תעלות הפרוטונים.
תרופות מסוג סותרי החומצות הן התרופות הנפוצות ביותר לטיפול בסימפטומים הקלים של קיבה חומצית. ניתן לרכוש אותן בבתי המרקחת ללא מרשם.השימוש בתרופות החוסמות את הקולטן היסטמין H2 ובתרופות החוסמות את תעלות הפרוטונים מונעות את הפרשות החומצה לקיבה ומיועדות לטיפול ממושך בקיבה חומצית בדרגה חמורה יחסית.
מי שרוצה להימנע מתלות בתרופות ומתופעות הלוואי הכרוכות בכך, יכול לפנות לנתיב טיפול אלטרנטיבי, הכולל שינוי תזונתי, שמירה על אורח חיים בריא בשילוב שימוש בצמחי מרפא התומכים במערכת החיסונית ומטפלים בבעיית החומציות בקיבה.
אם ברצונכם לקבל פרטים נוספים על טיפול אלטרנטיבי בחומציות בקיבה, השאירו את הפרטים שלכם באתר ונחזור אליכם בהקדם עם פרטים נוספים.